Pegasus Kabin Memurluğu Eğitim programları Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sürekli Merkezi’nde devam ediyor.

PROGRAMIN AMACI
Türkiye’nin hızla büyüyen ve deneyimli kadrosuyla uçuş emniyetini üst düzeylere çıkaran Pegasus Havayollarıyla, havacılık alanındaki eğitim çalışmalarını hızlandıran Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ortak bir çalışmaya imza attı.

Türkiye’de en hızlı gelişen sektör olan havacılık sektörünün en önemli ihtiyaçlarından biri nitelikli personel sıkıntısıdır. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden onaylı tek Kabin Memurluğu eğitim programı olan bu programla sivil havacılığın önemli bir sorunu çözülecektir.

KİMLER BAŞVURABİLİR

• T.C. Vatandaşı olmak,
  • En az ön lisans mezunu, (lise mezunu adayların başvuruları dikkate alınmayacaktır.)
  • İyi derecede İngilizce bilgisine sahip,
  • 20-30 yaş aralığında
  • Bayan adaylarda 1,60-1,75 boy aralığında,
  • Erkek adaylarda 1,70-1,85 boy
  • Yurtiçi ve yurtdışı uzun süreli konaklamalı görevlendirmelerde engeli bulunmayan
  • Erkek adaylar için Askerlik hizmetini tamamlamış veya en az 2 yıl tecilli
  • İstanbul Anadolu yakasında tercihen Sabiha Gökçen Havalimanı’na yakın bölgelerde ikamet eden
  • Kabin memuru üniforması giydiğinde, vücudun görünecek yerlerinde dövme, piercing, yanık ve yara izi vb bulunmamak.

PROGRAMIN SÜRESİ

• 24 iş günü; toplam 154 saat teorik, 14 saat uygulama dersi