Kişisel Gelişim

Etkili iletişim ve NLP (Nöro-linguistik Programlama) Giriş Eğitimi (Online)

NLP (Nöro-Linguistik Programlama) öncelikle insanın kendini daha iyi tanımasıyla başlayan, kendi iç çelişkilerinden, kaygılarından, stresten, korku ve fobilerinden kurtularak çevresini, diğer insanları ve dünyayı daha iyi anlamasını sağlayan bir süreçtir.

İnsan, bakış açılarını genişlettikçe ve davranış esnekliği kazandıkça hem kendiyle hem de diğer insanlarla daha uyumlu iletişimler kurmaya, onları daha iyi anlamaya ve en önemlisi yargılamamaya başlar.

İş, aile ve sosyal yaşamımızda hepimizin farklı iletişim tarzlarımız var. Kimi insan saldırgan, kimi insan pasif, kimi insan etkili iletişim kuruyor. Başarılı ve etkili iletişim kurmanın, saldırgan olmadan istediğimiz sonuçları elde etmenin, çevremizdeki herkesle sağlıklı ilişkiler kurmanın yöntemleri neler?

NLP’yi günlük yaşamımızın her alanında nasıl kullanabilir, olumsuz düşünce kalıplarımızı değiştirerek belirlediğimiz hayat hedeflerimize nasıl kolaylıkla ulaşabiliriz?

NLP giriş eğitimi NLP konusuna ilk adım niteliğinde olup, bu eğitimi tamamlayan katılımcılar NLP Pratisyen ve ardından NLP Master Pratisyen eğitimlerine devam edebilir, sertifika almaya hak kazanırlar.

Geliştirmesi Hedeflenen Yetkinlikler
İnsan ilişkileri ve etkili iletişimde kendimizi tanımak;
İletişimlerimizde sorumluluklarımızın farkına varmak;
Düşünce, davranış ve duygularımızı anlamayı, yönetebilmeyi gerçekleştirmek;
Kullandığımız dil kalıplarının yapıcı ve yıkıcı etkilerini fark etmek;
Fobilerin, değiştiremediğimiz alışkanlıkların temelinde yatan sebepleri anlamak;
Olumsuz duyguları olumlu güce dönüştürebilmeyi geliştirmek;
Etkili insan ilişkilerinin temellerini anlamak, geliştirmek, iletişimde rahat ve doğal olabilmek
Hayatımızı daha doyumlu ve mutlu yaşayabilmek için hedefler geliştirmek;
Yaşamak istediğimiz hayatın adımlarını atabilmek için cesaret kazanmak.

Eğitim Yöntemi ve Sınıf Düzeni
Sınıf içi yüz yüze

Amaç
Eğitimin amacı aşağıdaki sorular doğrultusunda gerçekleştirilecektir;
NLP (Nöro-Linguistik Programlama) nedir?
NLP nasıl doğmuştur?
NLP ile kendimi ve başkalarını nasıl keşfeder, herkesle nasıl etkili iletişim kurabilirim?
Etkili iletişimin temel öğeleri nelerdir?
Kendi iletişim tarzımızın farkında mıyız?
Farklı iletişim tarzı olan insanlarla nasıl sağlıklı ilişkiler kurabiliriz?
Kendime yarattığım engelleri nasıl fark eder, beni mutlu olmaktan, ilerlemekten alıkoyan engelleri, kalıpları, şartlanmaları nasıl değiştirebilirim?
Düşünce, davranış, söz ve duygularımı nasıl uyumlu hale getirebilirim?
Fobilerimden, beni rahatsız eden alışkanlıklarımdan, kaygılarımdan nasıl kurtulabilirim?
Stres, öfke, kızgınlık, nefret, üzüntü, kırgınlık, endişe gibi beni olumsuz etkileyen duyguların gücünü nasıl olumluya dönüştürebilirim?
Hayat hedeflerimi nasıl belirleyebilirim?
NLP teknikleriyle hayatımın kontrolünü nasıl elime alır, dilediğim hayatı nasıl yaratabilirim?

Eğitimde Başarılı Olma Kriteri
Beklenen eğitim ve eğitici memnuniyet oranı 5’li skala da minimum 4.5’tir. Eğitim değerlendirme sonucu 4.5’ in altında kalan eğitimler için tekrarlama yapılır.

Eğitim Etkinliği Ölçme Yöntemi ve Başarı Kriteri
Ön ve son test.
Bitirme projesi.

Varsa Eğitim Öncesi Yapılacak Çalışma
Bu eğitim için ön çalışma bulunmamaktadır.

Detaylı Eğitim İçeriği

1. GÜN – 02.11.22
Eğitim Programı Tanıtımı
Etkili İletişim ve NLP ile İlgili Temel Kavramlar

2. GÜN – 09.11.22
İletişim tarzlarımız
Önyargılar
Engeller, kalıplar, şartlanmalar

3. GÜN – 16.11.22
Düşünce, davranış, söz ve duyguların uyumu
Önkabuller
Çıpalar

4. GÜN – 23.11.22
Hedefler,
Hayat tasarımı

Proje Ödevi:
Hayat tasarımı

Bu dersi başarı ile tamamlayan katılımcılar;
NLP (Nöro-Linguistik Programlama) temek kavramlarını öğrenecek,
NLP ile kendini ve başkalarının hayatlarını keşfedecek, daha etkili iletişim kurabilecek,
Hayatında kendine koyduğu engellerin üstesinden gelecek ve bu engelleri, kalıpları, şartlanmaları dil ve davranışlarında değiştirecek,
Düşünce, davranış, söz ve duygularını daha uyumlu hale getirebilecek,
Hayat hedeflerini belirleyecek ve adım atacak.

Eğitmenler

EĞİTİMCİ
Prof. Dr. Feyza Doyran, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, İngilizce Öğretmenliği bölüm başkanlığı görevini yürütmektedir. Etkili İletişim, Kişisel Gelişim ve Nöro-linguistik Programlama konularında yaklaşık 20 yıldır eğitimler vermektedir. Eğitimlerini NLP'nin yaratıcısı Dr. Richard Bandler'dan almıştır. Ayrıca John La Valle, Paul McKenna ve Michael Breen’den de eğitimler alarak NLP Pratisyen, Master Pratisyen ve NLP Trainer (Eğitmen) olmuştur. https://feyzadoyran.net

Tedarikçi Firma ve Eğitimci